(X)Net slip link linux

Nou hier ben ik toch wel even mee bezig geweest om het voor elkaar te krijgen. Omdat het (nieuwe) Linux werkt met master /dev/pmtx en slave /dev/pts/? is het niet altijd even makkelijk om te achter halen welke slave je toegewezen krijgt. Aangepaste programmaatjes zo als kissattach die geven de slave weer met stdout. Nu heeft slattach daar geen last van helaas. Oja in Debian dan 🙂

Ik gebruik het onderstaande programmaatje om een  master en slave te maken.

Ik heb de onderstaande code toegevoegd. Omdat ik graag wil dat de ptssen worden weg geschreven in een filetje.

Zoals je hier boven kan zien, worden de ptssen weergeven met printf en ze worden weg geschreven in /tmp/slip. Nou kijk hier wou ik naar toe. Nu kan ik de file uitlezen. Hier voor gebruik ik het volgende in mijn start script van (X)Net.

Met het commando “sed” wordt de PTS aangepast in AUTOBOOT.NET. Nu hoef ik me dus geen zorgen meer te maken welke pts ik krijg toegewezen.